sceneskift: Michael Poulsen er sprunget ud som selvstændig tømrer efter 25 år som lønmodtager. Men hans historie rummer meget mere end det

dragebakken: Historien, du skal til at læse nu, var planlagt til at handle om springet fra at blive selvstændig efter 25 år som lønmodtager.

Og sådan bliver det også - i nogen grad.

For da vi kommer til Dragebakken i Sanderum, hvor M.Poulsen Byg aps har adresse, folder der sig en større fortælling ud.

Allerede da vi stiger ud af bilen og fotograf Hasse Frimodt får øje på dagens hovedperson, løfter han øjenbrynene.

- Det er jo dén Michael Poulsen, siger han.

Og uddyber, at en helt ung udgave af Poulsen var blandt Fyns største fodboldtalenter - dengang fotograf Hasse selv var på banen i B1909.

Og Michael Poulsen bekræfter den del af historien, mens han inviterer indenfor.

- Jo, jeg spillede midtbane og var blandt andet på et udvalgt fynsk hold i Frankrig, hvor vi vandt en turnering. Thomas Helveg var også med på det hold, fortæller han.

- Men så blev du bodybuilder i stedet, gjorde du ikke?

Det er stadig Hasse, der spørger.

Og den del kan Michael Poulsen i den grad bekræfte.

Bodybuilding-sporten fik et solidt tag i ham, og over de næste mange år levede og åndede han for den sport.

Foruden ni danske mesterskaber opnåede han som den foreløbig eneste dansker at blive verdensmester.

Det skete i 1991, og Michael Poulsen har billeder af en yngre og ekstremt trænet udgave af sig selv.

Han kan adskillige anekdoter om den del af sit liv, men vi sætter os alligevel ned for at høre om skiftet fra lønmodtager til selvstændig.

Og så folder endnu et bemærkelsesværdigt drama sig ud.

Forud for beslutningen er gået en række hårde år for familien på Dragebakken, der foruden Michael består af Marianne og børnene Caroline Amalie, Rasmus og Frederikke Amalie.

For efter et sygdomsforløb for Marianne, der endte med at kræve en førtidspensionering, og en voldsom stressperiode for Michael, der arbejdede alt for meget, fordi han ved siden af et lønmodtagerjob var i færd med at sætte huset på Dragebakken i stand, kollapsede den tidligere eliteidrætsudøver pludselig.

Den ene nyre var stået af.

- Jeg ryger ind i en to år lang sygdomsperiode, hvor jeg blandt andet skal have en ny nyre. Min storebror melder sig som donor, men kort før operationen dør han. Det var frygteligt for os som familie, fortæller Michael Poulsen.

Men det lykkes at finde en ny donor, og Michael bliver rask igen.

Perfektionisme

Han har gennem mange år haft ambitionen om at starte for sig selv, men har holdt sig tilbage, fordi bodybuilding-karrieren har krævet for meget af ham.

Nu kommer overvejelserne så op igen.

- Jeg tænkte, at hvis jeg blev selvstændig, kunne jeg bedre tage en sygedag, hvis jeg ikke er helt frisk. Og jeg har altid lært, at man skal kæmpe lidt for det, hvis man vil have noget til at lykkes, siger han.

Så Michael - og familien - tager springet.

Det er et år siden nu, og det er gået over al forventning.

Efter seks måneder kom der både en svend og en lærling til, og M. Poulsen Byg er nu så godt i gang, at firmaet er klar til at være totalentreprenør på projekter.

- Jeg har det godt. Der er masser at lave i firmaet, men der er også tid til familien. Det er ideelt for mig, siger Michael Poulsen.

Han peger selv på sin perfektionisme og vilje som udslagsgivende.

- Jeg viste vel med min bodybuilding, at når jeg sætter mig noget for, så gør jeg alt for at få det til at lykkes. Den perfektionisme har jeg taget med mig ind i min virksomhed. Det tror jeg, kunderne kan mærke, siger han.

Og på den måde når en historie om den selvstændige tømrer rundt om lidt flere hjørner, end vi lige havde regnet med, da vi kom.

Hasse er nødt til at spørge:

- Tænker du aldrig over, at du kan have blevet fodboldstjerne som Thomas Helveg?

- Jo. Det var et par år, hvor jeg ærgrede mig lidt. Men jeg har også fået mange store oplevelser med de valg, jeg har truffet, siger Michael Poulsen.

Der nu bygger huse i stedet for muskler.

  • Erhvervsavisen Fyn

    Af:

    Redaktør på Ugeavisen Odense, Lokalavisen Nordvest, Dalum-Hjallese Avis, Skibhusavisen. Redaktør på Erhvervsavisen Fyn. Tidligere: Lokalredaktør for Fyens Stiftstidende i Middelfart, reporter på Fyens Stiftstidendes sportsredaktion.