Berømthedsbesøg

Der var næsten paparazzi-stemning på Højby Friskole, da landsholdsmålmand Stina Lykke gæstede institutionen for i fællesskab med elever, lærere og forældre at indvie den nye kunstgræsbane.

Højby: Autograferne strøg af sted som kortene fra en kasino-dealers hænder under en pavillon på Højby Friskole.

De fleste andre hænder ville nok have knirket som en tør cementblander halvt inde i de mange producerede signaturer, men heldigvis var lige netop dette sæt af særdeles robust karakter.

Kvinden, på hvem disse hårdtarbejdende hænder er påskruet, var en stærkt medvirkende faktor til, at kvindefodboldblusset i august måned steg til hidtil ukendte grader i vort lille kongerige.

Stina Lykke

Er Født 9. februar 1986 (31 år gammel)Opvokset i Højby og startede fodboldkarrieren i Højby S&G

Har spillet for blandt andet Odense, Brøndby, MSV Duisburg og FC Köln

Spiller i dag i Kolding Q

Fik debut på A-landsholdet i 2011 og har siden dengang forsvaret de rød-hvide farver 73 gange

Blev førstekeeper umiddelbart før EM-slutrunden i 2013, da den hidtidige førstemålmand Heidi Johansen blev knæskadet

Med flere afgørende redninger - nogle stykker endda på straffespark - formåede den Højby-fødte landsholdsmålmand Stina Lykke sammen med det øvrige hold at hjemtage en sølvmedalje fra europamesterskabet i Holland.

Og på denne dag i september - ja, der havde hun såmænd tid til at indvie den nye kunstgræsbane, friskolen i omtrent tre år har kæmpet for at få helt på plads.

Tak til alle

Under stor bevågenhed fra eleverne på skolen tog friskoleleder Lotte Greve ordet og gav samtidig Stina Lykke et lille hvil.

Det var topunderholdning at overvære det ensidige bombardement på førstedagen for kunstgræsset, men man håber nu for børnene, at afslutningerne vil fordele sig lidt mere jævnt imellem målene for fremtidens duellanter

Fra artiklen

- I mange år har vi kæmpet for at have en bane og ikke blot et mudderhul. Det har taget tre år, for den er megadyr og arbejdet, der er lagt i den, kræver en kæmpe tak. En flok mennesker kastede sig ud i at skaffe økonomiske midler - der er skrevet breve til fonde, der er blevet sparket døre ind, der er blevet ringet rundt. Uden jeres hjælp var det her aldrig lykkes. Kæmpe tak for det og stor tak til alle sponsorerne, lød det fra skolelederen, inden den berømte røde snor skulle klippes.

Her var det naturligvis æresgæsten, der igen måtte agere epicenter for al opmærksomheden.

Stina Lykke fattede saksen og talte med ned:

- 3, 2, 1!!!

Alle elever brølede med og krydsede jublende den slatne røde snor, da landsholdsmålmanden slap taget i den.

Bombardement

Det var unfair hold og publikumsfordelingen var tæt på modbydelig, da samtlige elever fra skolen fik lov at gøre et forsøg på at sende bolden i netmaskerne bag Stina Lykke.

Hun selv havde blot hænder og fødder til rådighed - end ikke én sølle støtte fra lægterne lagde sine jubelråb i forlængelse af Stina Lykkes redninger. Alle holdt med børnene.

Med god grund. For selvom de cirka 150 fodboldspillere skulle gøre deres ypperste for at få Stina Lykke til at fortryde den dag, hun som 5-årig meldte sig ind i Højby S&G, så lod kvinden imellem stængerne sig ikke kue.

Klasserne gik på skift fra 0. til 9. klasse og det gav derfor sig selv, at truslen imod målet var overkommelig de første tre runder, men gradvist blev afslutningstempoet skruet op.

Da det en sjælden gang lykkedes eleverne at udplacere keeperen, rungede klapsalverne rundt om banen.

Det var topunderholdning at overvære det ensidige bombardement på førstedagen for kunstgræsset, men man håber nu for børnene, at afslutningerne vil fordele sig lidt mere jævnt imellem målene for fremtidens duellanter.

Og Stina Lykke - hun gik på trods af rollen som skydeskive smilende hjem efter en indvielse skudt af med manér.

  • Af: