Forandring

I en rum tid har borgere i Dalum undret sig over, hvad der var under opsejling på midten af Dalumvej, hvor resterne af den gamle dyrebutik samt ydeligere et par huse har ligget i ruiner. Nu sker der dog snart noget på matriklerne.

Dalum: Den vilde fauna inde bag et par huse på Dalumvej har i månedsvis haft frit spil til at blæse på menneskets normalvise tilretninger af alt det, som ikke passer ind i vores billede af, hvad der er æstetisk korrekt.

I februar måned rykkede maskiner ind på matriklerne med numrene 33 og 35 og destruerede bygningerne til et punkt, der gav reminiscenser til bombningen af Dresden.

Jeg har arbejdet på det her i tre år. Jeg var derinde de første 20-30 gange for at overtale hende til at flytte. Det var hun jo ikke meget for, eftersom dyrehandlen har ligget der i 28 år. Det krævede en del benarbejde og en ny dyrebutik at overtale hende

Steffen Sielemann

Al inventar blev fjernet og mursten blandet med andet puds fik lov at ligge i sit eget rod.

Herefter forlod gerningsmændene adressen, og planterne i de tilhørende udearealer har siden vokset vildt.

Og det fik borgerne til at undre sig.

Hvad sker der egentlig der, hvor den gamle dyrehandel lå, har nogle af områdets nysgerrige læsere spurgt avisen?

Det spørgsmål har Steffen Sielemann svaret på. Det, der foregår, er nemlig begyndelsen på en mangeårig drøm, han har fået muligheden for at bygge op ved først at smadre ned.

Butikker og lejligheder

- Helt kort fortalt skal der bygges lejligheder og butikker. Det kommer til at gå rigtigt i gang i september måned. Og det er som sagt den meget korte version, fortæller Steffen Sielemann, der er direktør ved Sielemann Ejendomme.

Grunden til, at direktøren er lidt tilbageholdende med oplysningerne er, at der stadig er et par ting, han fortsat må vente med at afsløre.

- Byggetilladelser og alt andet er på plads. Men det er hemmeligt, hvad det er for butikker, der skal ligge her. Jeg vil dog gerne fortælle, at der kommer til at være 13 lejligheder.

Det har set grimt ud dernede i flere måneder. Hvorfor har det ligget stille så længe?

- Det trak lidt i langdrag med de tilladelser, men der skal også sættes et byggeskilt op dernede, så folk kan få lidt information og følge med i, hvad der sker. Når man køber tre grunde, er det ikke noget, der bare lige falder i hak af sig selv.

Jeg kan forstå, at dyrehandlen er flyttet over på den anden side. Har du haft en finger med i det?

- Ja, det må man sige. Jeg har arbejdet på det her i tre år. Jeg var derinde de første 20-30 gange for at overtale hende til at flytte. Det var hun jo ikke meget for, eftersom dyrehandlen har ligget der i 28 år. Det krævede en del benarbejde og en ny dyrebutik at overtale hende, griner Steffen Sielemann, der har haft sin sag for, men med god grund, spørger man ham.

- Det er jo en supercentral plads i Dalum og jeg helt klart et spændende projekt i det. Det ser farligt ud, men om nogle uger kommer der en gravko ud og rydder det hele. Det skal jo som bekendt være dårligt, før det bliver godt, siger tømreren.

  • Af: