Svømmehallen er blandt første i landet, der tilbyder den helt ny træningsmetode AquaPunkt
Af Hanne Kaarsted

højme: Siden marts har det været muligt at deltage i vandgymnastik i udvalgte svømmehaller.

Blandt andet i svømmehallen i Højme , der er blandt de første svømmehaller i landet, der tilbyder den særligt nænsomme træningsmetode - kaldet AquaPunkt.

Det er Gigtforeningen i samarbejde med lokale svømmehaller, der tilbyder denne form for træning. En medarbejder i hver svømmehal har gennemgået AquaCoach-kurset.

Træningsmetoden er designet til mennesker, der døjer med med skavanker som ondt i ryggen, spændinger i nakken og svage knæ.

Omkring halvdelen af alle danskere har haft ondt i led, ryg eller muskler inden for de seneste 14 dage.

I Odense er det svømmehallerne på Klosterbakken, i Bolbro og som nævnt Højme, der nu udbyder dette gratis tilbud, der er udviklet i samarbejde med Gigtforeningens eksperter.

- Gigtforeningen har mange års erfaring med træning i varmtvands-bassiner. Det er nemlig en af de få muligheder, mennesker med alvorlige gigtsygdomme har for at dyrke motion, uden at det gør ondt.

Vand er en fantastisk sted at træne

- Denne viden overfører vi nu til de almindelige svømmebassiner. Vand er jo en fantastisk træningspartner. Det hjælper dig til at styrke dine led og muskler, uden at du overbelaster kroppen, siger fysioterapeut Lene Mandrup fra Gigtforeningen.

Hun fortæller, at AquaPunkt er en fleksibel træning, der egner sig til de fleste. Øvelserne kan justeres efter behov og kan forebygge smerter i ryg, led og muskler.

- AquaPunkt udretter ikke mirakler, men træningen styrker og lindrer. Stærke muskler bliver nemlig ikke nær så let overbelastede, og de støtter dine led, så de bliver mere stabile.

- Og vand er en blid og effektiv makker, når man vil forebygge problemer i led, ryg og muskler. Både til dem, der ikke har gigt, og dem der lider af begyndende slidgigt, siger Lene Mandrup fra Gigtforeningen.

Man kan læse mere på www.gigtforeningen.dk.