dalum: I zoo åbner en ny fantastisk verden den 30. marts. En verden, hvor du kan opleve makak-aber i bambusskov. Og måske du også kan se dig selv? Mennesker og aber har som bekendt mange lighedstræk, så glæd dig blandt andet til muligheden for at sammenligne ansigter - og numser!

Hvorfor en rød numse?

Mange aber har en særdeles rød rumpe. I Odense Zoo er åbingen af det nye anlæg derfor en oplagt mulighed for at sætte fokus på numsen – abens såvel som menneskets.

Hos makak-aberne er det særligt, når hunnerne er i brunst, at bagdelen svulmer op og er meget rød. Sådan er det ikke hos os mennesker, men at numsen spiller en rolle i forhold til tiltrækning af det modsatte køn, er der ikke tvivl om.

35 aber på plads

Makak-aber klatrer meget. Aberne får derfor en masse muligheder for at klatre – og en masse muligheder for at klatre til tops i bambusskoven.

Aberne finder i naturen føde som insekter, blade og frugt i træer og på jorden, og derfor er også jordbunden forsøgt genskabt, så aberne bliver udfordret med at finde føde i skovbunden.

Makak-aber lever i store flokke, og de holder meget af at sidde sammen.

Da ZOOs flok består af hele 35 aber, har der i anlægget været fokus på at skabe pladser, højt som lavt, hvor hele den store gruppe kan sidde sammen.

Malaysia til Odense

Makak-aberne lever i Indonesien, Malaysia og i Brunei, hvor de primært holder til i regnskoven – både i træer og på jorden. En af ideerne med anlægget er også at fortælle historien om, hvordan regnskoven og derved abernes levesteder er under pres pga. af de hurtigt voksende byer. For at få denne historie frem, er der også meget bambus-skov til aberne og by til gæsterne, så glæd dig til at opleve, hvordan regnskoven møder byen.

For at skabe en så autentisk oplevelse som muligt, har ZOOs designer Jane Hermansen været helt i Malaysia for at finde inspiration til udformning af anlægget. Hver gang ZOO laver nye oplevelser, er det med ambitionen om at vise den verden, de enkelte dyr kommer fra. Og denne gang er det helt specifikt byen Melaka, der bliver udfoldet i zoo.

Det sker bl.a. ved at kæmpemæssige fotostater i størrelsesforholdet 1:1 gengiver malaysiske byhuse. En butik bliver genskabt, cola-dåser, skilte, lysestager og meget andet skaber den autentiske stemning.
  • Af: