Genfødsel

Sanderums lille fodboldklub FC Odense er i færd med at bygge sig selv op næsten fra bunden. Det formål kræver hårdt fondsarbejde og med to bevillinger er klubben godt på vej. Et par indbrud på få dage gnider dog lidt salt i glæden

Sanderum: Det var med blandede følelser, at Allan Nielsen satte sig til tasterne torsdag aften for at fortælle medlemmerne i FC Odense, at sanderumklubben var blevet begunstiget med 10.000 kroner af Nordea Fonden.

- Ja, det var en enormt glædelig nyhed. Knapt så glædeligt var det, at vi havde indbrud samme nat. Og natten til i dag (mandag) har der været endnu et, fortæller kassereren i den lille forening.

De har stjålet bolde, en kompressor, sodavand, øl og en pengekasse med lidt indhold og så er der ødelagt en del. Vi har en forsikring, der dækker det, men hvad fanden man skal med en kompressor, det fatter jeg ikke.

Allan Nielsen

Klubben har genfødt sig selv i år med lige nøjagtigt så få fornødenheder, det kræver at kunne trække vejret som fodboldklub. Selve klubhuset er blot et glorificeret redskabskur og badene kigger de ligeså langt efter, som de engang gjorde efter penge.

Men i den genfødsel, medlemmerne har bebudet med blandt andre Allan Nielsen som frontmand, er drømmene kommet tættere på - og dermed også pengene. Ad to omgange har de tidskrævende fondssøgninger således givet pote.

15.000 til pigerne

For halvandet år siden var klubben nødsaget til helt at lukke dameafdelingen. Der var simpelthen ikke et stort nok feminint islæt til, at det kunne lade sig gøre at oprette nogen hold.

- Det var af høj priotitet at få damerne tilbage igen. Vi fik 15.000 af Carlsbergs Sportsfond, som vi brugte på bolde og træningstøj til kvinderne. Det var et trækplaster at lokke flere damer til med. Så nu er vi faktisk 27-28 indmeldte, fortæller Allan Nielsen, der selv synes, det er meget godt gået.

- Det gik sindssygt stærkt. 12-15 af de gamle vendte tilbage og yderligere 10-12 nye meldte sig ind. Det var lidt trægt i februar, men da de første 10 blev ved med at dukke op, så hoppede skeptikerne også med.

 

 

Bidetang og koben

Det er jo en fin udvikling I er inde i, men det er da noget møg med indbruddene. Hvorfor sker det nu?

Det er svært at sige, hvad årsagen er. Vi har fået en del medieomtale det sidste halve år. Måske det er det. De er kommet ind omme fra cykelstien med bidetang til hegnet og koben til døren. De har stjålet bolde, en kompressor, sodavand, øl og en pengekasse med lidt indhold og så er der ødelagt en del. Vi har en forsikring, der dækker det, men hvad fanden man skal med en kompressor, det fatter jeg ikke.

Hvad gør I for at forhindre indbrud?

- Vi har alarmer og overvågningskamera oppe, men det hjælper ikke. Hvis de absolut vil ind, så kommer de ind. Men vi har bare ikke rigtig noget af værdi. Vi kan ikke slæbe bolde, kompressor og vand frem og tilbage, men vi kan sørge for ikke at have pengekassen liggende.

De uheldige omstændigheder bremser dog ikke FC Odenses planer om en officiel overrækkelse af den 10.000 kroner store check onsdag 9. august klokken 19, når Kildemosen kigger forbi til kamp.

- Pengene skal gå til en overdækket terasse ud imod banen, så vi kan se kampe i tørvejr og det giver ekstra udendørsplads ved fester og andre arrangementer, siger Allan Nielsen.

Til alle de øvrige ønsker, klubben har, kæmper medlemmerne videre. Rom blev som bekendt ikke bygget på én dag.

  • Af: