Julegaver

Dragebakkens Private Børnehave har samlet legetøj ind til økonomisk trængte familier. En gigantisk sending er fragtet videre til forskellige velgørende organisationer takket være to ihærdige medarbejdere, forældrene og ikke mindst børnene

Sanderum: Set fra et børnehavebarns perspektiv, så er juleaften i 99 procent af alle tilfælde højdepunktet på året.

Det er kulminationen på flere ugers forberedelse, hvor mange utrættelige timers nærstudering af julekatalogerne endelig bliver forløst og vekslet til den virkelighed, man hidtil kun har kunnet drømme om.

Det er i sandhed børnenes fest. Men ikke for alle. Ikke alle forældre har ressourcerne til at drukne deres børn i plastik, bamser og spil, når dansen om juletræet, når sit endeligt.

Det var ikke til at holde ud at tænke på, at nogle børn ikke kan få en ordentlig jul, imens andre får så ufatteligt meget. Masser af legetøj kan sagtens genbruges og sendes videre til børn, der kan få endnu mere glæde ud af det. Det har vi især kunnet se på vores indsamling, hvor meget af det legetøj forældrene er kommet med, nærmest er som nyt

Emma Tjørnelund

- Og den tanke virker jo ret dum, når man ser på alt det legetøj, i hvert fald vi som børnehave får ind fra forældre hvert år, siger Emma Tjørnelund, som sammen med Vicki Andersen i en periode af december har samlet legetøj ind til dem, der trænger.

Som henholdsvis pædagogmedhjælper og pædagog havde de om nogen en fornemmelse af, at deres ridderlige mission nok skulle lykkes.

- Hvis vi nu bare i december kunne få forældrene til at aflevere aflagt legetøj til det her formål i stedet for til børnehaven, så kunne vi med en fælles indsats nok kunne gøre julen bedre i nogle trængte familier, siger de i fællesskab.

Masser af støtte

Indsamlingen havde sin fødsel i Emma Tjørnelunds tanker, da hun faldt over en artikel, som fortalte, at rekordmange borgere i år søger julehjælp.

- Det var ikke til at holde ud at tænke på, at nogle børn ikke kan få en ordentlig jul, imens andre får så ufatteligt meget. Masser af legetøj kan sagtens genbruges og sendes videre til børn, der kan få endnu mere glæde ud af det. Det har vi især kunnet se på vores indsamling, hvor meget af det legetøj forældrene er kommet med, nærmest er som nyt, fortæller hun, og leder med Vicki Andersen avisen ned i kælderen, hvor den samlede donation har fået lov at udfolde sig.

Ved synet af mængden, er der vist ingen tvivl om, at kvindernes overflodsteori i nogle af hjemmene i høj grad synes at stemme overens med virkeligheden.

Det bugner med legetøj.

- Rigtigt mange har støttet op om projektet. Jeg tror nærmest, alle forældre har været forbi med noget legetøj og vi har endda sorteret lidt fra, som simpelthen var i for dårlig stand til at give videre. Så det, der ligger her, er noget vi selv kan stå inde for at give videre, siger Vicki Andersen.

 

Børnene forstår det

Selvom de ældste børn i institutionen er blot fem år, så forstår de unge borgere, hvad deres bidrag betyder.

- De har spurgt meget ind til det og kan sagtens selv se, hvor trist det ville være at sidde uden gaver juleaften, så de har været nærmest stolte over at kunne give deres gamle legetøj videre, siger de to, som har været overraskede over opbakningen.

- Mange har en travl hverdag, men forældrene har alligevel haft tid til at kigge børneværelset igennem. Vi havde ikke regnet med, at de havde tid til at hjælpe i et sådant omfang. Det er vi meget taknemmelige for, siger de to.

I ti dage samlede børnehaven ind og det sidste læs blev spædet til i onsdags. Herfra kørte Emma Tjørnelund gaverne videre til Mødrehjælpen og Krisecenter Odense, der får sendt legetøjet af sted via de rigtige kanaler.

  • Af: